03 Oct
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Başkanlıkta 7. yılınız.. Eğer şimdiye kadar tıbbi koşullarda, yeterli kısırlaştırma yapsaydınız Tarakya'nın en büyük hayvan bakımevini yapıyoruz kandırmacasıyla karşımıza çıkmayacaktınız...


Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Başkanlıkta 7. yılınız.. Eğer şimdiye kadar tıbbi koşullarda, yeterli kısırlaştırma yapsaydınız Tarakya'nın en büyük hayvan bakımevini yapıyoruz kandırmacasıyla karşımıza çıkmayacaktınız...https://avrupayakasi.com.tr/35075/trakyanin-en-buyuk-hayvan-bakimevi-corluda.html… Bugün hala daha sorunu/çözümü bilmeden ve soruna çözüm getirmeyecek göz boyamaya yönelik kandırmacalarla devam ediyorsunuz.. 
Sizi uyarıyoruz.
 Bu zihniyetle 7 yılda sorunu çözecek çalışmalar yapmadınız. Şuanda kuracağınız 1000 hayvanlık yerde sorunu çözmeyecek.   Dünya Sağlık Örgütü parametrelerine göre ÇORLU’da asgari 9 BİN sahipsiz hayvan olduğu öngörülüyor. Trakya'nın en büyük 1000 hayvan kapasiteli bakımevini yaptığını açıklayan Çorlu Belediyesine SORUYORUZ! 
1000 hayvanın bakım ve tedavileri için KAÇ VETERİNER Hekim, KAÇ veteriner sağlık teknisyeni, kaç bakıcı, kaç yardımcı hizmetli, şöfor ve kaç idari hizmetli alımı yaptınız? 
Bu 1000 hayvan kapasiteli yerde bu hayvanlar bakılırken, dışarıda kalan üreyip çoğalmaya devam eden 8000 hayvanı ne yapacaksınız? 
Şayet bu oluşturduğunuz BAKIMEVİ bir ÖLÜM ZULÜM BARINAĞI olmayacak ise: 
1.) 1000 hayvan konacak bir bakımevinde asgari 46 Veteriner Hekim, 46 Tekniker, 88 bakıcı olmalıdır. Yardımcı, idari personel ve şöfor hariç. 
2.)  Bilimsel ve tıbbi verilere göre 1000 hayvan konacak bir bakımevinde ayda 900 kg , YILDA 10 TON MAMA ALINMASI gerekli. 
3.) Faal nüfusunun % 70 nin Tarım ve Hayvancılıkla uğraştığı Çorlu'da , nüfusun yüzde 70 inin bağını, bahçesini, tarlasını koruyan binlerce bekçi çoban köpekleri yavruladıkça sahiplerince Çorlu ve kırsalına atılmakta ve bu atılan hayvanlar da hızla ÜREMEYE devam etmektedir. Belediye olarak Çorlu'da sahipsiz hayvan popülasyonun artmasının ANA KAYNAĞI olan bekçi çoban köpeklerinin kısırlaştırılmasıyla ilgili NASIL BİR ÇÖZÜM ÜRETTİNİZ? .. 
Bunlara karşı bir kısırlaştırma sistemi kurmadıysanız 1000 değil 10 .000 hayvan için bakımevi kursanız, Trakya'nın değil DÜNYANIN en büyük bakımevini kursanız, dışarda 10 binlercesi üremeye devam edecek.. 
Düz mantıkta SORUNU/ÇÖZÜMÜ bilmeden 1000 hayvanlık yer yapıp sanki sorunu çözüyormuş insanları KANDIRMAYIN!... Sizin Veteriner İşleri Müdürünüz Ahmet Çavdar 10 yıldır görevli olduğu bu belediyede düzenli kısırlaştırma yaptırmış olsaydı bugun sahipsiz hayvan üremesi kontrol altına alınmış olacaktı. İTU gibi dünya çapında bir üniversiteden mezun olan sizin gibi bir belediye başkanının bunları görememesi, bu tür açık ve basit hesapları yapamaması üzüntü ve hayret verici. İnsana, doğaya ve tüm canlılara saygılı olmak ÇORLU BELEDİYESİ temel ilkeleri içinde yer alıyor. Sahipsiz kedi ve köpekler de doğanın önemli bir parçası olan canlılar değil mi?
Nihal Kasa/ HayFed-Hayvan Haklarını Koruma Federasyonu Başkanınek Metin