Bakımevi olmayan SUŞEHRİ Belediyesince yasa dışı temin edilen narkotik uyuşturucular, yetkisiz belediye görevlilerine verilip hayvanlar vurdurulup hem Hayvanları Koruma Kanunu'nu ihlalen Tck . SUÇ işleniyor. Hem de NARKOTİK SUÇ İŞLENİYOR!.
Narkotik uyuşturucuları görev ve yetkileri olmadıkları halde uygulamakla görevlendirilen belediye görevlileri için, emri veren ve işveren konumunda olan belediye başkanı ve ilgili başkan yardımcısı aynı zamanda 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasını da İHLAL EDİYOR!
Suşehri Belediye Başkanı @AHMET_KAYAOGLU HESAP VER!
1.) SUŞEHRİ Belediyesince 5996 Sy Kanun ile SADECE Veteriner Hekimler tarafından uygulanması hükme bağlanmış olan psikotropik ve NARKOTİK UYUŞTURUCULARIN yetkisiz belediye görevlilerine verilip hayvanların vurdurulmasına yönelik emri veren Belediye Başkanı, belediye yetkilileri ve bu uyuşturucuları görev ve yetkisi olmadan temin edip, uygulayan görevliler için 5996 Sy Kanun Madde 13-14 ve TCK. Uyuşturucu Madde Suçları 188. Md ilgili fıkraları çerçevesinde SORUŞTURMA açılıp, NARKOTİK işlem uygulanmasının sağlanmasını talep ediyoruz.
2.) Uyuşturucuları görev ve yetkileri olmadıkları halde uygulamakla görevlendirilen belediye görevlileri için, emri veren ve işveren konumunda olan belediye başkanı ve ilgili başkan yardımcısı hakkında 6331 Sayılı İŞ Sağlığı ve Güvenliği Yasasını ihlalden @csgbakanligi soruşturma açılmasının sağlanmasını talep ediyoruz.
Nitekim, narkotik uyuşturucuları uygulamaya yetkisi olmayan belediye görevlisi UYUŞTURUCUYA MARUZ kalmıştır.
3.) Resmi Bakımevi olmayan Suşehri Belediyesinin uyuşturucular ile hayvanları vurdurup yok ettirmesi YASAYI İHLALDİR. SUÇTUR! Hayvanları Koruma Kanunu ile hayvanlara karşı işlenen SUÇA ilişkin @sivastarimorman Müdürlüğünce, belediye görevlileri, emri veren belediye başkanı ve yetkilileri için 28/A 14. m) bendi hükmü ihlalden SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU yapılmasının sağlanmasını TALEP EDİYORUZ.
7527 denen ''kanunu ben yazdım'' diyen Sivas Milletvekili @avabdullahguler bu kanun tanımaz belediyeler bu gücü NEREDEN ALIYOR? Sizi göreve davet ediyoruz.
@SivasEmniyeti @SusehriKaymakam @TC_icisleri @tcbestepe @AYMBASKANLIGI @muhteremince @EnginYl @mentes70 @MetinKiratli01@kenanyasarcorum @YilmazAkcil1968 @MHP_Bilgi @mhpsivasil @dbdevletbahceli @ahmetozyurekmhp @ulasskarasu @isggmmedya @farukozcelikgsb @AhmetAYDIN_02
EK..1…5996 Sayılı VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU
MADDE 13- (1) (3) Psikotropik ve narkotik veteriner tıbbî ürünleri, bu Kanun hükümlerine ilave olarak uyuşturucularla ilgili özel kanunlara da tâbidir. Bu ürünler sadece klinisyen veteriner hekimlere, veteriner fakültelerinin ilgili birimlerine satılabilir, SADECE VETERİNER HEKİMLER TARAFINDAN UYGULANIR ve Bakanlığın izni olmadıkça devredilemez ve satılamaz. Bu ürünler için azaltılmış olsa dahi tanıtım numunesi hazırlanamaz
Veteriner tıbbî ürünlerin uygulanması
MADDE 14- (2) Veteriner tıbbî ürünler, kullanıma arz edilen hâliyle, etiket ve prospektüs bilgilerine göre uygulanır. Buna aykırı uygulamalarda sorumluluk, uygulayana ve uygulanmasına izin verene aittir.
EK..2.. Hayvanları Koruma Kanunu “Adli cezalar''
MADDE 28/A – 14 üncü maddenin birinci fıkrasının (m) bendinde düzenlenen yasağa aykırı davranmak suretiyle bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence eden veya acımasız ve zalimce muamelede bulunan kişi altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Maddede düzenlenen suçların birden fazla hayvana karşı aynı anda işlenmesi durumunda verilecek ceza yarı oranında artırılır.
Ek..3 .. TÜRK CEZA KANUNU UYUŞTURUCU MADDE SUÇLARI (TCK.188 )
Ek..4..6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası
MADDE 4 – (1) İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede; b) İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlar. c) Risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır. ç) Çalışana görev verirken, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu göz önüne alır. d) Yeterli bilgi ve talimat verilenler dışındaki çalışanların hayati ve özel tehlike bulunan yerlere girmemesi için gerekli tedbirleri alır. (2) İşyeri dışındaki uzman kişi ve kuruluşlardan hizmet alınması, işverenin sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. (3) Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yükümlülükleri, işverenin sorumlulukları.