22 Oct
Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım barınakta hasta hayvanlara SON KULLANMA TARİHİ yıllar evvel BİTMİŞ ilaçların verilmesi hangi vicdana sığar?


LEKÇE- 1 - TARIM BAKANLIĞI GIDA KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE: 

MAİL ADRESİ: tarimbilgi@tarim.gov.tr 

========================

 Konu: ÜMRANİYE Belediye Barınağında son kullanma tarihi yıllar evvel bitmiş ilaçların kullanılmasına ilişkin Tarım Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğünce SORUŞTURMA açılması TALEBİ. 

TARIM BAKANLIĞI 

GIDA KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE, 


13/10/2024 tarihinde Ümraniye Belediyesi Bakımevine giden vatandaşlarca yerlerde, bölmelerde, bölmelerin altında ölmüş KEDİLER ve ayrıca tedavi ünitelerinin içinde , tedavisi sağlanmamış acılar içinde kıvranmakta olan hayvanlar tespit edilmiştir. Tıbbi, etik koşullara aykırı, adeta bir ölüm zulüm barınağına dönüşmüş olan bakımevindeki bu korkunç tablolara şahit olan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarca, tedavi , klinik bölümlerinde 2022-2023 gibi son kullanma tarihi yıllar evvel BİTMİŞ serumlar, antibiyotik ve ilaçlar görülmüş ve bu anlar kayıt altına alınmıştır.(EK. video linki) 

SONUÇ ve İSTEM: 

1.)Barınakta, son kullanma tarihi yıllar evvel bitmiş olan Veteriner Tıbbi Ürünlerin Kullanılmasına ilişkin 5996 Sayılı VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU hükümleri çerçevesinde SKT si dolmuş ilaçları kullanan ve kullanılmasına izin veren Veterinerlikten sorumlu tüm yetkililer için SORUŞTURMA açılıp, cezai işlem uygulanmasını, 

2.) SKT si bitmiş ilaçlarla tedavi adı altında kaç hayvanın ölümüne neden olunduğu hususunda ayrıca soruşturma açılarak, Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri gereğince İl/İlçe Tarım Müdürlüğünce hayvanların ölümüne neden olunmasından savcılığa suç duyurusu yapılmasının sağlanmasını, 

3.) Bakımevlerinde kullanılan bu ilaçları denetlemekle yükümlü olup gerekli denetimleri yapmayarak görev ihmalinde bulunan Bakanlığınız ilgili kurumları hakkında ayrıca görev ihmalden soruşturma açılmasını talep ediyoruz. 

Müracaatımıza iliskin yapılan işlemlere yönelik 4982 ve 3071 sayili yasalar geregi bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.

 İSİM.. 

TC.. 

===========================

LEKÇE- 2-  Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi 

Mail : merkezkonseyi@tvhb.org.tr  

========================== 

Konu: ÜMRANİYE Belediye Barınağında son kullanma tarihi yıllar evvel bitmiş ilaçları kullanan Veteriner Hekimler ve bu SKT si geçmiş ilaçların kullanılmasına izin vererek Türk Veteriner Hekimleri Birliği Hizmetlerinin Yürütülmesine ilişkin Yönetmeliğe,  etik değerlere ve mezuniyetinde ettiği "Veteriner Hekim Andına" aykırı bir meslek ve görev anlayışında olan Veteriner İşleri Müdürü için SORUŞTURMA açılması talebi. 


TÜRK VETERİNER HEKİMLER BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİNE, 

13/10/2024 tarihinde Ümraniye Belediyesi Bakımevine giden vatandaşlarca yerlerde, bölmelerde, bölmelerin altında ölmüş KEDİLER ve ayrıca tedavi ünitelerinin içinde , tedavisi sağlanmamış acılar içinde kıvranmakta olan hayvanlar tespit edilmiştir. Tıbbi, etik koşullara aykırı, adeta bir ölüm zulüm barınağına dönüşmüş olan bakımevindeki bu korkunç tablolara şahit olan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarca, tedavi , klinik bölümlerinde 2022-2023 gibi son kullanma tarihi yıllar evvel BİTMİŞ serumlar, antibiyotik ve ilaçlar görülmüş ve bu anlar kayıt altına alınmıştır.(EK. ) 

Birliginizin web sitesinin basinda "Dünyanın en saygın, ömürr boyu yüksek ahlak ve sorumluluk gerektiren, Veteriner Hekimligi Mesleginin üyeleriyiz " cümlesi bulunmaktadır. Hayvanlara son kullanma tarihi yıllar evvel bitmiş ilaçları veren, Ümraniye Belediyesi’nin Veteriner Hekimler Odasi üyesi olan veteriner hekimleri, yasalara, etik degerlere ve mezuniyetinde ettigi "Veteriner Hekim Andina" aykırı bir meslek ve gorev anlayışı icindedirler. (http://veteriner.uludag.edu.tr/kitap/veteriner_hekim_andi.pdf

SONUÇ ve İSTEM: 

"Türk Veteriner Hekimleri Birligi Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin UygulamaYonetmeliginin" asagidaki maddelerine aykırı durum olması nedeniyle, bu yönetmeliğin 120. maddesinin (b) şıkkına uygun olarak Merkez Konseyince, sikayetimize konu veteriner hekimler hk sorusturma acılmasının saglanmasını talep ediyoruz. Muracaatımıza ilişkin yapılan işlemlere yönelik 4982 ve 3071 sayılı yasalar geregi bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederim. 

İSİM.. 

TC.. 

EK.. 1. TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNE İLİŞKİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 

"Hayvanların saygı görme hakları" 

MADDE 57 – (1) Odalar, Paris UNESCO tarafından 15/10/1978 tarihinde resmen ilan edilen Hayvan Hakları Bildirgesinde bildirilen hayvanların saygı görme haklarına, hayvan onuruna aykırı davranış ve bütün hayvanların, insanlarca gözetilme, bakım ve korunma haklarıyla bağdaşmayan her türlü işkenceye karşı çıkar. Hayvanlara işkence yapanlar hakkında kanunî işlem uygulanır.

 (2) Her oda kendi bölgesinde hayvanlara işkence yapılmasına göz yuman ya da işkenceye karışan veya vasıta olan veteriner hekimleri kovuşturup haysiyet divanına gönderir. Oda haysiyet divanları bu iddiaları Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Kanun, hukukun genel ilkeleri ve Dünya Veteriner Hekimleri Birliğinin Meslekî Etik Kuralları ışığında özenle inceler ve gerek gördüğü işlem ve girişimleri yapar. 

16) Görevli olduğu kurumlar ve meslek organlarınca kendilerine verilen görevleri yapmamak, verilen göreve özen ve ivedilik göstermemek, 

18) Taşıdığı sıfatın gerektirdiği vakara yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak, 

19) Görevine ve iş sahiplerine ilgisiz kalmak, 

22) Görev mahallinde uygulanması gereken usul ve esaslara aykırı davranmak" 

SEKİZİNCİ BÖLÜM Deontoloji Meslek yemini 

MADDE 62 – (1) Veteriner hekimler mezuniyet belgelerini veya diplomalarını almadan önce veteriner fakültelerinde düzenlenen bir törende Merkez Konseyi veya oda temsilcisinin de katılımı ile veteriner hekimliği andını topluca okuyarak Meslek Yemini ederler. Toplantıya katılmayanlara dekan veya görevlendireceği bir yetkilinin, Merkez Konseyinin veya oda temsilcisinin katılımı ile Meslek Yemini ettirilir. Veteriner hekimler, meslek yaşamları boyunca veteriner hekimliği andı, çevre ve doğa koruma bilinci ile İnsan ve Hayvan Hakları Bildirgelerini de göz önünde bulundururlar. Meslek onurunu zedeleyici davranışlardan kaçınma 

MADDE 64 – (1) Veteriner hekim, mesleğini doğrulukla icra etmek ve onu yüceltmekle yükümlü olup, meslekî faaliyetleri dışında da meslek onurunu zedeleyici davranışlardan kaçınmak zorundadır. 

MADDE 118 – (1) Soruşturmaya yetkili merciler şunlardır: 

a) Oda üyesi veteriner hekimler hakkında soruşturma yapmaya Kanunun 34 üncü maddesi gereğince her odanın yönetim kurulları yetkilidir. 

MADDE 120 – (1) İlgili hakkında soruşturma; 

a) Bildirim veya yakınma, 

b) Merkez Konseyinden gelen bildirim, 

c) Oda yönetim kurulunca gerek duyulması, üzerine kendiliğinden yapılır. Bildirim veya yakınma MADDE 121 – (1) Sözlü bildirim veya yakınma, herhangi bir kişinin Merkez Konseyine veya odaya başvurması ve hakkında bildirimde bulunduğu veteriner hekimi ve bu Yönetmeliğin kapsadığı diğer kişileri belirtip iddialarını açıklamasıyla yapılmış olur. 

(2) Bildirim veya yakınmanın sözlü yapılması durumunda yakınmada bulunan kişinin açık kimliği, adresi, hakkında bildirim yapılan veya yakınılan kişinin kimliği, yakınmanın veya bildirimin konusu, maddi olaylar, bildirim günü, varsa konuyla ilgili kanıtları içeren Merkez Konseyi veya oda yönetim kurulu üyelerinden biriyle bildirim veya yakınmada bulunan kişi ve sekreter tarafından imzalanan bir tutanak tutulması zorunludur. (

3) Yazılı bildirim veya yakınma, ilgili odaya ve Merkez Konseyine verilecek yazıyla yapılır. Bu yazı yukarıdaki hususları içermelidir. Aksi hâlde yakınmayı veya bildirimi yapan kişiden bu hususlar Merkez Konseyi veya oda yönetim kurulları tarafından sağlanmalıdır. 

(4) Kimliksiz, adressiz ve imzasız bildirim veya yakınmalar işleme konmaz.

 Kendiliğinden soruşturma MADDE 122 – (1) Merkez Konseyi, bildirim veya yakınma olmadan da Kanuna, bu Yönetmeliğe ve Birlik yetkili organlarınca çıkarılan deontoloji ve etik kurallara aykırı hareketlerin varlığı hâlinde, ayrıca; mesleğin, meslektaşlarının, odaların ve Birliğin onur ve itibarını sarsıcı her tür eylem, beyan ve yayında bulunan bu Yönetmelik kapsamındaki kişiler hakkında ilgili odaca soruşturma açılmasını isteyebilir. Disiplin cezası vermeye yetkili merciler MADDE 126 – (1) Oda haysiyet divanları; Kanunun 41 inci maddesinin (a), (b) ve (c) bentlerinde yazılı cezaları vermeye divanı yetkilidir. 

Onaylama ve karar MADDE 128 – (1) Oda haysiyet divanı, hakkında kovuşturma yapılan veteriner hekim için Kanunun 41 inci maddesine göre uygun gördüğü ceza kararını, 35 inci maddeye göre üye tamsayısının salt çoğunluğu ile alır. Oylamada eşitlik hali mevcutsa başkanın verdiği oy yönünde karar alınmış sayılır.

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.